KNXonline
Burg. Maenhautstraat 81
9820 Merelbeket
Tel:(09) 265 91 51
Fax:(09) 265 91 50
GSM:(0475) 65 91 51
info@knxonline.be
Domotica

Voordelen ten opzichte van andere domoticasystemen.

Hét grote voordeel van het KNX domotica systeem is dat het een Europese standaard voor gebouwen-beheer is. Over heel Europa zijn er meer dan 110 fabrikanten die ontwikkelingen doen voor dit systeem. De producten van al deze fabrikanten verstaan elkaar kunnen met elkaar gecombineerd worden.
Dit zorgt voor een grote zekerheid naar de toekomst, omdat men niet gebonden is aan de fabrikant. jung

Een tweede grote voordeel is de opbouw van het systeem, gebaseerd op een buslijn die door de woning loopt. Op elk punt waar je bussignaal hebt, kunnen drukknoppen, thermostaten, bewegingsmelders, info-displays enz aangesloten worden. Het systeem heeft dus geen beperkingen op het gebied van bekabeling.

Ook is er nergens een centrale eenheid die alles bestuurd. Alle componenten in de woning hebben hun eigen intelligentie zodat ze onderling de universele KNX taal kunnen spreken. Gaat er door omstandigheden een componentje stuk, dan blijft de rest gewoon verder werken zonder dat het systeem stil valt.
Een accu op de voeding vangt stroompannes op.
De grote flexibiliteit van het systeem laat je toe ten allen tijde uitbreidingen uit te voeren. Het enige wat je nodig hebt is je buslijn, en een stukje programmering.
Zo kan er in een later stadium met een normale PC de woning bediend worden, om oa tijdsfuncties in te stellen en sferen te creëren.